Na zvaničnoj stranici
19

Ukrajinci napravili nevjerovatan gaf, ne znaju gdje igra Edin Džeko

H. H.
Džeko je i u baražu glavna uzdanica Zmajeva (Foto: NS BiH)
Džeko je i u baražu glavna uzdanica Zmajeva (Foto: NS BiH)
Nogometni savez Ukrajine predstavio je našu reprezentaciju na zvaničnoj stranici, a tom prilikom napravili su nevjerovatan gaf.

Naime, Ukrajinci su kao najveću zvijezdu Zmajeva istakli Edina Džeku i to ne bi bilo ništa čudno da nisu pogriješili tim za koji igra.

Naveli su da Dijamant nastupa za Inter, očigledno zaboravivši da je ljetos promijenio sredinu i prešao u turski Fenerbahče.

Osnnovni podaci koje su Ukrajinici objavili o Zmajevima (Foto: Screenshot)
Osnnovni podaci koje su Ukrajinici objavili o Zmajevima (Foto: Screenshot)

Što se tiče ostalih podataka, Ukrajinici su naveli da je naša reprezentacija kvalifikacionu grupu za EP okončala na petom mjestu, a da trenutno zauzimaju 63. mjesto na FIFA rang listi.

Kao najbolji rezultat istakli su plasman na Svjetsko prvenstvo 2014. godine, dok su apostrofirali da nikada nismo učestvovali na Evropskom prvenstvu.

Podsjetimo, Zmajevi će u polufinalu baraža igrati protiv Ukrajine, dok će drugi polufinalni par činiti Izrael i Island. Polufinalni duel protiv Ukrajine će biti odigran 21. marta 2024. godine u našoj državi, najvjerovatnije u Zenici na stadionu Bilino Polje.

Ukoliko se naša selekcija plasira u finale baraža koje se igra 26. marta, naša selekcija bi bila domaćin Izraelu ili Islandu.