Oglasio se i Guardiola
46

Ukrajinci iz Premiershipa na protestu, trener West Hama zabrinut zbog stanja zvijezde

D. P.
Zinčenko na okupljanju u Mančesteru (Foto: Instagram)
Zinčenko na okupljanju u Mančesteru (Foto: Instagram)
Ukrajinski nogometaši koji igraju u engleskoj Premier ligi okupili su se kako bi pružili podršku svom narodu koji se brani od ruske agresije u domovini.

Nogometaš Manchester Cityja Oleksandr Zinčenko već nekoliko dana je vrlo žestok u protestima protiv Rusije i ratnih strahota koje su pogodile njegovu domovinu, a danas je objavio fotografije sa okupljanja tokom kojeg su pružili podršku svom narodu.

Okupljanju su prisustvovali gotovo svi ukrajinski nogometaši koji igraju u engleskoj Premier ligi, a o situaciji sa Zinčenkom oglasio se njegov menadžer Pep Guardiola.

"Velika je briga, ono što bi i mi osjećali za zemlju u kojoj smo rođeni. Ubijaju nevine ljude, kako biste se vi osjećali? Pretpostavljam kako mu je", rekao je Guardiola o Zinčenku.

Istovremeno, menadžer West Hama David Moyes zabrinut je za svoju zvijezdu Andrija Jarmolenka.

"Nije u dobroj situaciji trenutno i dali smo mu nekoliko slobodnih dana. Pričao sam s njim jučer i žestoko je pogođen, kao što možete očekivati. Nadamo se da će mu porodica biti sigurna", rekao je Moyes.

Na okupljanju je bio i nogometaš Evertona Vitalij Mikolenko za kojeg trener Frank Lampard nije želio otkriti u kakvom je stanju i da li će igrati za vikend.