Barcelona favorit
34

Ukrajinac izbacio Sevillu iz Evropske lige, poznati svi učesnici četvrtfinala

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa West Hama izbacila je Sevillu iz Evropske lige nakon što su u uzvratnom meču pobijedili rezultatom 2:0 i tako nadoknadili zaostatak od 1:0 iz prvog susreta, dok je dalje prošao i Eintracht iz Frankfurta koji je nakon produžetaka bio bolji od Betisa.

West Ham je u regularnih 90 minuta slavio rezultatom 1:0, a jedini gol postigao je Čeh Soucek u 39. minuti i to nakon što je glavom pogodio poslije centaršuta Antonija s lijeve strane.

Drugi gol za Čekičare vrijedan prolaska u četvrtfinale postigao je Jarmolenko u 112. minuti, čime je West Ham postao prvi engleski tim koji je izbacio Sevillu iz ovog takmičenja.
Ovo je za Sevillu tek drugi put da ispada iz Evropske lige, a to im se ranije desilo 2019. godine kada su ispali od Slavije iz Praga. Ranije u 2014., 2015. i 2016. te poslije 2020. godine osvajali ovo takmičenje.
Prolazak dalje nakon produžetaka osigurala je i ekipa Eintrachta, a nakon pobjede od 2:1 u prvom meču, Iglesias je donio trijumf Betisu u regularnih 90 minuta, da bi Rodriguez u 121. minuti postigao autogol i s konačnih 3:2 tim iz Frankfurta je prošao dalje.

Svi učesnici četvrtfinala Evropske lige: Atalanta, Rangers, Barcelona, Braga, Eintracht, Lyon, Leipzig i West Ham.

Žrijeb je danas u 13 sati u Nyonu. Finale se igra 18. maja na stadionu Ramón Sánchez Pizjuán u Sevilli.