Žrijeb u Bukureštu
52

Ukoliko Srbija izbori Evropsko prvenstvo igrat će u grupi s Hrvatskom

F. Z.
Žrijeb za Evropsko prvenstvo (Foto: EPA-EFE)
Žrijeb za Evropsko prvenstvo (Foto: EPA-EFE)
Žrijeb grupa za Evropsko prvenstvo održan je danas u Bukureštu, a reprezentacija Bosne i Hercegovine, ukoliko izbori plasman na Evropsko prvenstvo kroz baraž, igrat će u grupi sa reprezentacijom Španije, Poljske i Švedske.

Reprezentacija Hrvatske igrat će u grupi D s Engleskom i Češkom, a ukoliko plasman na Evropsko prvenstvo kroz baraž izbori i reprezentacija Srbije, igrat će upravo u ovoj grupi.

Utakmice grupe D Evropskog prvenstva igrat će se u Londonu i Glasgowu, a ako dođe do duela Hrvatske i Srbije on će biti odigran na Hampden Parku 23. juna 2020. godine.

Srbija polufinalnu utakmicu baraža igra u Oslu protiv Norveške, dok je drugi polufinalni par Škotska - Izrael. Ukoliko Srbija pobijedi Norvešku igrat će finalnu utakmicu na domaćem terenu. Prve utakmice igraju se 26. marta, dok je finalni susret na rasporedu 31. marta 2020. godine.

Najzanimljivije će biti u grupi F gdje će igrati reprezentacije Portugala, Francuske i Njemačke, kao i pobjednik baraža D.

Grupe na Evropskom prvenstvu 2020. godine:

Grupa A: Turska, Italija, Vels i Švicarska Grupa B: Danska, Finska, Belgija i Rusija

Grupa C: Holandija, Austrija, Ukrajina i pobjednik baraža D Grupa D: Engleska, Hrvatska, Češka, pobjednik baraža C Grupa E: Španija, Švedska, Poljska i pobjednik baraža B Grupa F: Portugal, Francuska i Njemačka, pobjednik baraža D