Stav kluba
4

Ukoliko Holanđani prekinu prvenstvo, Ajax će vratiti navijačima novac za karte

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Čelnici Ajaxa odlučili su kompenzovati troškove svim navijačima sa sezonskim ulaznicama ukoliko se sezona u Holandiji i zvanično prekine.

U Holandiji je odigrano ukupno 26 utakmica, što znači da je do kraja sezone ostalo još osam mečeva, no zbog pandemije koronavirusa prvenstveno je prekinuto i za sada nema naznake kada će biti nastavljeno.

Prema trenutnom stanju, do 28. aprila se utakmice sigurno neće igrati, a ukoliko se situacija nekim čudom ne promijeni u narednih 20 dana, nema nagovještaja kakva sudbina očekuje najelitnije nogometno takmičenje u Holandiji.

Ukoliko se desi da se prvenstvo prekine, onda bi Ajax postao šampion Holandije jer je trenutno prvoplasirani na tabeli sa 56 bodova, koliko ima i AZ Alkmaar, s tim da imaju puno bolju gol-razliku.

Ajax će u tom slučaju refundirati novac navijačima za preostale utakmice koje su trebali igrati na domaćem terenu, što im ne bi bio veliki problem jer bi s druge strane postali prvaci svoje države. Ipak, još uvijek postoje realne šanse da se prvenstvo u Holandiji, ali i drugim evropskim državama nastavi.