Sumnjivo isključenje u Škotskoj
0

Uhapšeni otac i stric Waynea Rooneya zbog varanja kladionica

Sarajevo-x.com
Thomas Wayne Rooney
Thomas Wayne Rooney
Otac nogometaša Manchester Uniteda Waynea Rooneya, Thomas Wayne Rooney, uhapšen je u četvrtak pod sumnjom da je umiješan u namještanje ishoda utakmice, zbog čega je pritvoren i Rooneyev stric Richie.

Njih dvojica su među devet osoba koje je privela policija u Merseysideu i Glasgowu. Pretpostavlja se da je Rooneyev otac (48) uhapšen u svom domu na području Liverpoola. Rezultat je to devetomjesečne istrage o isključenju veznjaka škotske ekipe Motherwell, Stevea Jenningsa. On je također priveden u četvrtak.

Naime, nakon što je "požutio" u ranoj fazi utakmice Jennings je dobio direktni crveni karton pošto je stavio ruku na sudiju Stevieja O'Reillyja, žaleći se na prekršaj dosuđen u 83. minuti utakmice. Jennings je tad navodno pitao O'Reillyja kad će prestati potkradati Motherwell, piše britanski list Mirror.

No, ubrzo je pokrenuta istraga nakon što se saznalo da su u kladionicama uplaćene veće svote novca na isključenje na ovoj utakmici škotske Premier lige (uz kvotu 1:10). Riječ je o utakmici između Motherwella i Heartsa igranoj 14. decembra 2010.