Igraču prijeti suspenzija
56

Uhapšen navijač koji je bičevao nogometaša Al-Ittihada, njegov identitet sve je iznenadio

H. H.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Počinilac napada na nogometaša Al-Ittihada Abderrazaka Hamdallaha nakon finala Superkupa Saudijske Arabije uhapšen je u Abu Dabiju, dok nogometašu prijeti suspenzija na nekoliko utakmica nakon ovog incidenta. Istovremeno, otkriven je i identitet napadača koji je prilično iznenadio javnost.

Zaista nevjerovatne scene viđene su nakon sinoćnjeg susreta finala Superkupa Saudijske Arabije između Al-Hilala i Al-Ittihada (4:1).

Poslije primanja medalje, Hamdallah je prošao do tribine i posvađao se s jednim navijačem , te mu je prišao i polio ga vodom, ali ono što je uslijedilo je šokirao čitav svijet.

Navijač je izvadio bič i nekoliko puta udario Marokanca koji je bio vidno šokiran.

Obezbjeđenje je reagovalo, te je spriječilo veći sukob s obzirom da su i navijač i nogometaš bili izuzetno agresivni. Prema pisanju saudijskih medija, napadač je uhapšen od lokalne policije, a zanimljivo je da ni jedna osoba koja je umiješana u ovaj incident nije uložila pritužbe i ne očekuje se da će doći do većih pravnih posljedica.

Iako se u prvi mah smatralo da je napadač navijač Al-Hilala, saudijski Goal otkrio je njegov idenitet koji je iznenadio sve.

Sportski novinar Maan Al-Quwaii tvrdi je navijač koji je udario igrača Al-Ittihada u stvari počasni član kluba, a Abderrazak Hamdallah čak rizikuje suspenziju jer ga je polio vodom.

Za ovaj gest, ako ga disciplinska komisija ocijeni kao "sramotno ponašanje", napadač Al-Ittihada bi se suočio sa suspenzijom od dva meča i novčanom kaznom u iznosu od skoro 5.000 eura.