Igrači su pokušali
82

Ugledni engleski trener uveo "haku" da motiviše ekipu, uslijedio je poraz 1:6

D. P.
Neviđen način treninga (Foto: Screenshot / QPR)
Neviđen način treninga (Foto: Screenshot / QPR)
Ugledni engleski trener Gareth Ainsworth uveo je tradicionalni maorski ples "haku" na treninge Queens Park Rangersa, ali to nije dalo rezultat.

Menadžer Queens Park Rangersa kotira za jednog od najperspektivnijih trenera u engleskom nogometu. Čak 10 godina vodio je Wycombe i postao legenda kluba nakon što je izborio dvije promocije i doveo klub do historijskih rezultata. Mnogi u Engleskoj predviđaju mu veliku trenersku karijeru i pitanje je trenutka kada će stići do Premier lige.

Nedavno je napravio prvi iskorak u karijeri i preuzeo je QPR u Championshipu, ali o posljednjem njegovom potezu ne priča se kao o uspjehu, već o debaklu.

Naime, Ainsworth je u svlačionicu QPR-a doveo autentičnog predstavnika Maora, koji je izvodio čuveni ples "haku". Cilj mu je bio da okupi igrače zajedno i pojača timski duh usred njihovih problema u šampionatu.

U svlačionici QPR-a pojavio se Bruce Simpson, koji vodi Haka Rebuilding Company u Londonu, te je igračima govorio o jedinstvu - "kotahitanga" i razlozima koji stoje iza tradicionalnog plesa "haka".

Međutim, to nije dalo rezultat. U narednoj utakmici njegov tim doživio je nezapamćen debakl (1:6) od Blackpoola na gostovanju.