Nogomet
32

UG "Mostarski Rođeni": Svi koji znaju o bilo kakvim malverzacijama u Veležu, neka konačno progovore o tome

Klix.ba
Udruženje građana "Mostarski Rođeni" uputilo je javno saopštenje u kojem poziva sve one koji su se već oglasili oko stanja u FK Velež, kao i one koji će se tek oglasiti da ne blate ime kluba dodatno, te da konačno progovore o malverzacijama koje su skrnavile klub.

UG "Mostarski Rođeni" navodi da će sva imena koja budu povezana sa "mutnim radnjama" u klubu biti proslijeđena nadležnim pravnim institucijama za krivično gonjenje.

"Trenutnoj upravi FK Velež, predstavnicima FNSHNK, gospodi Nijazu Graciću, Sabahudinu Vugdaliću, Admiru Husariću i svima koji šturo pričaju po socijalnim mrežama i javnim saopštenjima o “stvarima koje oni znaju” želimo poručiti da umjesto mutnih priča jednom zauvijek široj javnosti ponude konkretna imena, krivnje i dokaze za isto.

Udruženje nudi svima koji znaju nešto o bilo kakvim malverzacijama u Veležu, da nam ponude imena, pozadinu i dokaze za istu, a mi ćemo se pobrinuti da ista bude proslijeđena nadležnim pravnim institucijama za krivično gonjenje, bez obzira o kome i iz koje uprave i stranke dolazi", stoji u saopštenju.

Također se dodaje da UG "Mostarski Rođeni" nije stranački nastrojeno, odnosno da je njihova jedina "stranka" ustvari FK Velež.

"Udruženje građana “Mostarski Rođeni” je stranački naklonjeno samo jednoj stranci, a ona se zove Velež. Mi nismo prijatelji nijedne uprave, ni trenutne ni bivše, niti prijatelji bilo koje druge stranke. Naše opredjeljenje je izrečeno u samom nazivu Udruženja. Mi smo “Mostarski Rođeni” i hoćemo istinu.

Još jednom, šaljemo apel svima da širu javnost upoznaju sa svim kriminalnim radnjama i dokazima koje su dovele do ovakvog stanja u našem klubu, bez obzira kada su se iste desile. Dosta nam je više da svako sve zna, a niko ništa ne zna. Svi vi koji ste tolike godine znali, a šutili, ste samim tim sudjelovali u srozavanju ugleda kluba sve do ove tačke koju je danas dostigao i dio ste konstantne agonije koju proživljava evo više od dvije decenije.

Ukoliko progovorite sa konkretnim dokazima, to će biti prvi korak ka ozdravljenju našeg kluba i apelujemo na sve vas da ga i učinite, te tako pokažete da nas i dalje sve ista ljubav spaja", poručili su iz UG "Mostarski Rođeni".