Navijači FK Velež
715

UG Mostarski Rođeni: Pozivamo sve časne ljude u Nogometnom savezu da slijede potez Kajtaza

D. P.
Navijači Veleža se oglasili nakon odluke NSBiH (Foto: G. Š./Klix.ba)
Navijači Veleža se oglasili nakon odluke NSBiH (Foto: G. Š./Klix.ba)
Udruženje građana "Mostarski Rođeni" oglasili su se saopštenjem za javnost pozvali su na povlačenje mandata ljudi u Nogometnom savezu BiH.

Nakon što je legenda Veleža Sead Kajtaz podnio ostavku na funkciju u Nogometnom savezu BiH, iz UG Mostarski Rođeni pozvali su, kako navode, sve časne ljude koji misle na dobrobit bh. nogometa da naprave isti potez.

Tekst saopštenja UG Mostarski Rođeni prenosimo u cijelosti i bez intervencija:

"Svjedočili smo u prethodnim mandatima kriminalu unutar redova NSBiH. Podsjetimo da su predsjednik Munib Ušanović kao i njegovi jataci iz NSBiH osuđeni, te su im određene zatvorske kazne.

Sve te nečasne radnje nisu prolazile bez sudijske mafijaško kriminalne organizacije. Danas je na djelu ista rabota, samo s drugim ulogama i akterima.

Pokušava se već mjesecima podmetnuti noga svemu što predstavlja napredak bh. nogometa. Velež je samo predanim radom, zalaganjem, krvlju i znojem, izborio svoje nastupe u takmičenjima evropskih liga.

Vico Zeljković, inače poznat kao banjalučki Arkan, uradio je sve što može, da bh. publici omrazi reprezentaciju BiH. Prvi put u historiji, izrečena je kazna jednom klubu, te njegovom predsjedniku, a sve to prije nego je zasjedala disciplinska komisija NSBiH.

Prvi moralni potez povukao je proslavljeni nogometaš FK Velež, Sead Sejo Kajtaz podnijevši ostavku na funkciju koju obnaša u NSBiH. Ne želi učestvovati u namještanju igara za FK Velež, ne može Sejo učestvovati u kriminalnim radnjama u NSBiH.

Pozivamo sve časne ljude, sve one koje misle na dobrobit i prosperitet bh. nogometa, da slijede moralni čin kolege Kajtaza, te da povuku mandate koje imaju u NSBiH", navodi se u saopštenju.

Podsjetimo, FK Velež je nakon nereda na utakmici protiv Borca kažnjen oduzimanjem tri boda, suspenzijom stadiona Rođeni na šest utakmica, finansijski s 10.000 KM, a predsjednik kluba Šemsudin Hasić dobio je zabranu obavljanja dužnosti u nogometu u naredne dvije godine.