Nogomet
0

UEFA želi U-21 turnir na Olimpijskim igrama

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Europska nogometna federacija (UEFA) zastupa tezu da bi se pravilo o kriteriju nogometaša koji nastupaju na Olimpijskim igrama trebalo promijeniti.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) želi zadržati aktuelni kriterij za nastup na olimpijskom nogometnom turniru, a koji omogućava svakoj reprezentaciji sastavljanje selekcije igrača do 23 godine starosti, te uključenje trojice starijih igrača od te dobne granice.

Jasno je da takav kriterij omogućuje nastup većeg broja nogometnih zvijezda od onoga kojeg predlaže UEFA, a u skladu s jednoglasnom željom klubova, nacionalnih nogometnih saveza, europskih liga i udruženja nogometaša. Svi se oni slažu da bi na Olimpijskim igrama trebali nastupati igrači do 21 godine starosti. To je, dakako, i službeni stav UEFA-e.

O toj će temi raspravljati 24 delegata FIFA-e na sastanku Izvršnog odbora sljedećeg tjedna u Južnoafričkoj Republici. UEFA-u će na tom sastanku zastupati 8 delegata.

FIFA potom mora poslati izvješće o zaključcima sastanka Izvršnom odboru MOK-a, koji se sastaje na mitingu koji će se održati od 9. do 11. decembra.