Žalbena komisija
0

UEFA vratila Dinamu tri boda

FENA
Foto: Prosport.ru
Foto: Prosport.ru
Žalbena komisija Europske nogometne federacije (UEFA) vratila je Dinamu tri boda osvojena u Temišvaru, te dodijelila kaznu od 75.000 eura, objavio je Dinamo na svojoj internetskoj stranici.

Žalbena komisija je tako prihvatila Dinamovu žalbu koji nakon ove odluke još uvijek ima teoretske izglede za plasman u drugi krugu Europske lige. Na igranje dviju zagrebačkih utakmica bez publike (Ajax i Temišvar) Dinamo se nije žalio.

U taboru "modrih" mogu biti iznimno zadovoljni raspletom situacije, posebice jer se strahovalo kako bi Žalbena komisija mogla prihvatiti žalbu vlastitog organa Uefe i izbaciti hrvatskog prvaka odmah iz Europe.

Međutim, Žalbena komisija je zaprijetila kako će Dinamo ukoliko se ponove neredi navijača biti odmah diskvalificiran iz natjecanja u kojem sudjeluje, s rokom kušnje od tri godine. Sasvim sigurno ovo je posljednja opomena hrvatskom prvaku.

Dinamo je istaknuo kako su pravno-diplomatskim naporima proteklih sedmica značajan doprinos dali Vlada RH, MUP, PU Zagreb, a posebnu zahvalnost klub daje HNS-u odnosno predsjedniku Vlatku Markoviću i tajniku Zorislavu Srebriću za zalaganje u pozitivnom rješavanju ove Žalbe.

Naglašava se i izniman napor i utjecaj glavnog direktora Damira Vrbanovića koji je od prvog dana bio u izravnim kontaktima s odgovornim ljudima UEFA-e.