Izabran na kongresu
52

UEFA vjeruje ljudima s ovih prostora: Uz Čeferina, Albanac je drugi čovjek nogometa u Evropi

D. P.
Velika privilegija za albanski nogomet (Foto: EPA-EFE)
Velika privilegija za albanski nogomet (Foto: EPA-EFE)
Predsjednik Nogometnog saveza Albanije Armand Duka dobio je veliko povjerenje krovne kuće evropskog nogometa jer je izabran za potpredsjednika UEFA-e.

Albanija od danas ima drugog čovjeka evropskog nogometa. Duka je izabran za potpredsjednika UEFA-e te će biti "desna ruka" Aleksanderu Čeferinu, izabrano je danas na sjednici Izvršnog komiteta UEFA-e.

Tako je UEFA Duki ukazala veliko povjerenje, a ujedno je postao i prvi čovjek iz Albanije na ovako važnoj funkciji. UEFA se vodila time da je Duka već dugo uključen u dešavanja u evropskom nogometu te ima mnogo iskustva u nogometnom menadžmentu u Evropi.

"Želim s vama podijeliti vijest da mi je od danas povjeren zadatak potpredsjednika UEFA-e. Osjećam se vrlo počašćenim zbog povjerenja koje mi je ukazao Izvršni komitet UEFA-e. Ovo je nedvojbeno velika privilegija, ali u isto vrijeme i odgovornost", rekao je Duka putem Twittera.

Prethodno, čelnik albanskog nogometa tokom prošlog mjeseca u Lisabonu je izabran za člana Izvršnog odbora UEFA-e. Upravo je taj odbor danas javnim glasanjem jednoglasno izabrao Duku za prvog pomoćnika Čeferinu.