UEFA uložila žalbu Disciplinskoj komisiji zbog blage kazne Srbiji

T
Totalsport
26.12.2012. u 16:44
0
7
UEFA uložila žalbu Disciplinskoj komisiji zbog blage kazne Srbiji
0
UEFA uložila žalbu Disciplinskoj komisiji zbog blage kazne Srbiji
Europska nogometne federacija (UEFA) uložila je žalbu svojm kontrolnom i disciplinskom tijelu zbog blagih kazni izrečenih Nogometnom savezu Srbije (FSS) nakon incidentne utakmice mladih reprezentacija Srbije i Engleske u Kruševcu 16. oktobra.
FSS je kažnjen s 80.000 eura i jednom utakmicom reprezentacije U-21 pred praznim tribinama. Posljedica je to događaja na utakmici mladih reprezentacija Srbije i Engleske u Kruševcu, 16. oktobra.

Englezi su pobjedom 1-0 ostvarili plasman na Europsko prvenstvo, ali utakmicu je obilježila tučnjava između igrača i članova stručnog štaba obje reprezentacije. Englezi su se žalili i na ubacivanje pirotehničkih sredstava na teren, te na rasističke uvrede koje su trpjeli njihovi igrači tokom dvoboja, a Danny Rose je dobio i crveni karton zbog obračuna s gledateljima koji su ga vrijeđali na rasnoj osnovi.

Srbijanski nogometaši Goran Čaušić, Ognjen Mudrinski, Filip Malbašić i Nikola Ninković dobili su od dvije do četiri utakmice suspenzije, dok su dvogodišnju zabranu rada dobili pomoćni treneri srpske vrste Andreja Milutinović i Predrag Katić. Kažnjeni su i engleski nogometaši - Steven Caulker je dobio dvije, a Thomas Ince jednu utakmicu suspenzije.

Iz Engleske su odmah izrazili nezadovoljstvo i nevjericu zbog blage kazne Srbiji. Engleski nogometni savez (FA) kritizirao je UEFA-u jer ''nije poslala dovoljno jaku poruku o rasizmu na nogometnom terenu''.

UEFA-in disciplinski inspektor ima pravo uložiti žalbu Disciplinskoj komisiji vlastite krovne kuće europskog nogometa ako smatra da je ista izrekla preblagu kaznu, te je svoje pravo odlučio i iskoristiti, saopćila je UEFA.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: