Suočen sa fizičkim prijetnjama
0

UEFA traži novi izvještaj suca Ovreboa

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Norveški sudac uzvratne utakmice polufinala Lige prvaka između Chelseaja i Barcelone, Tom Henning Ovrebo, morat će ponovno UEFA-i podnijeti svoje viđenje utakmice u pisanom obliku.

Iritirajući sudački kriterij, koji je Chelsajeve nogometaše koštao ispadanja iz elitnog klupskog natjecanja, ali im i primjetno stanjio živce, još će se jednom naći na stolu Europske nogometne federacije i to u potpunijem obliku.

Tri ili četiri dvojbene odluke u šesnaestercu Barcelone još uvijek su tema nogometnih razgovora, a kroz sljedeća 72 sata Ovrebo će morati nadopuniti svoj izvještaj koji je iz londonskog hotela faksirao prije puta kući u Oslo, gdje će podrobnije objasniti zašto se nije nijednom odlučio pokazati na bijelu tačku. Morat će i objasniti situacije u kojima se sukobio s gnjevnima Didierom Drogbom i Michaelom Ballackom.

Od kada se 42-godišnji psiholog vratio u Oslo, suočen je s fizičkim prijetnjama, a neke od njih idu toliko daleko da Ovrebo strahuje za svoj i život obitelji. Angažirana je i policija koja navodno čuva njegovu sigurnost. Susjedi tvrde da ga nisu vidjeli od sporne srijede kada je na Stamford Bridgeu dijelio (ne)pravdu.

Podsjetimo da su nogometaši Barcelone izborili finale Lige prvaka nakon 0-0 s Camp Noua i 1-1 u uzvratnoj utakmici odigranoj u Londonu. Pogodak vrijedan odlaska u Rim postigao je Andres Iniesta u trećoj minuti nadoknade utakmice izrežirane Ovrebovim kriterijem.