|

UEFA spremna odmah investirati u izgradnju nogometnog centra u Zenici

UEFA spremna odmah investirati u izgradnju nogometnog centra u Zenici
0
F
FENA
15.11.2007. u 15:17
0
komentara
0

dijeljenja
UEFA spremna odmah investirati u izgradnju nogometnog centra u Zenici
Šef Programa pomoći Evropske fudbalske federacije UEFA Andreas Kuhn najavio je za decembar dolazak u posjetu Nogometnom savezu BiH (NSBiH) i Općini Zenica, a povod je realizacija projekta izgradnje Nogometnog centra za potrebe reprezentativnih selekcija naše zemlje na lokalitetu Crkvičkog brda u Zenici.
U dopisu koji su iz sjedišta UEFA-e dobili Nogometni savez BiH i Općina Zenica, a koji je potpisao Andreas Kuhn između ostalog stoji: «Nakon što smo pregledali dokumentaciju, koja nam je dostavljena, na našem sastanku 9. novembra duboko smo uvjereni da će ovaj projekt biti veliki doprinos razvoju nogometa u BiH. Iz tog razloga ćemo ga podržati u potpunosti, finansijski i na druge načine. Budite sigurni da ćemo uraditi sve u našoj moći kako bi došlo do skorog završetka ovog projekta».

Za izgradnju Centra na raspolaganju je 4,5 miliona KM ( 600.000 dolara koje je odobrila FIFA iz projekta Goal i 2,5 miliona švicarskih franaka iz UEFA projekta Het.trick). Na lokalitetu Crkvičkog brda, na 29.126 metara kvadratnih gradit će se dva terena, jedan s prirodnom, drugi s vještačkom travom. U planu je izgradnja još jednog terena s vještačkom travom za mali nogomet.

U sklopu projekta je parking sa 60 mjesta, natkrivena tribina s 1.500 mjesta za sjedenje i uz nju svi potrebni prateći prostori, šest svlačionica, manja sportska ambulanta, te prostorije za stručno osoblje.

U Općini Zenica vjeruju da će izgradnja ovog objekta krenuti već početkom 2008. godine.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.