Nogomet
0

UEFA prvi put pohvalila organizatore EP 2012.

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Nakon mnogih kritika upućenih Poljskoj i Ukrajini vodstvo Evropske nogometne federacije (UEFA) napokon je izreklo i nekoliko pohvala organizatorima Evropskog nogometnog prvenstva 2012.

Delegacija UEFA-e, koju je predvodio generalni sekretar David Taylor, bila je zadovoljna radovima ukrajinske strane i UEFA više nije zabrinuta za organizaciju evropske smotre.

"Predstavnici UEFA-e su pokazali veliko zadovoljstvo dosad učinjenim. Uprkos velikoj finansijskoj krizi radovi odlično napreduju, naglasio je zamjenik ukrajinskog premijera", Ivan Vasjunik.

Ovo je prvi put otkad smo dobili domaćinstvo da nas UEFA nije kritizirala i da nije pesimistična, naprotiv vrlo su optimistični i zadovoljni, rekao je predsjednik Ukrajinskog nogometnog saveza Grigori Surkis.

UEFA-ina delegacija je obišla sva četiri ukrajinska grada koji će ugostiti utakmice EP-a (Kijev, Dnjipropetrovsk, Donjeck i Lavov) i posebno su bili zadovoljni kako napreduju radovi u Lavovu koji je dosad imao najviše problema. Sada se užurbano radi na modernizaciji zračne luke, prometnica i širenju smještajnih kapaciteta.