Strah od nereda
8

UEFA pred utakmicu PAOK - Hajduk poslala ozbiljno upozorenje: Pazite se, nećemo imati milosti

S. G.
Ovog se četvrtka u Solunu igra revanš susret 3. pretkola Konferencijske lige između PAOK-a i Hajduka, a javnost u ovoj zemlji se pribojava od novih nereda uoči novog duela grčkih i hrvatskih timova.

Svima je dobro poznat tragični događaj koji se desio nakon nereda između navijača AEK-a i Dinama kada je 29-godišnji Michalis Katsouris.

I bez toga događaja susret između PAOK-a i Hajduka smatrao bi se visokorizičnim, a UEFA će pod budnim okom pratiti sva dešavanja oko organizacije ovog duela.

Krovna kuća evropskog nogometa poslala je jasnu poruku grčkom klubu i navijačima da se strogo moraju pridržavati sigurnosnih pravila.

''Bude li baklji, lasera i petardi, stadion Toumba za sljedeću utakmicu u Evropi mogao bi biti zatvoren za gledaoce. UEFA neće imati milosti bude li na stadionu bilo ičega čemu tamo nije mjesto'', piše grčki dnevnik Ethnos.

UEFA je ovog ljeta već kaznila PAOK zbog nereda na utakmici drugog pretkola protiv izraelskog Beitara i morali su platiti 60 hiljada eura zbog ispada svojih navijača.