Nogomet
0

UEFA pokreće istragu protiv Celtica

FENA
Foto: AP
Foto: AP
UEFA će pokrenuti istragu zbog incidenta koji se desio na utakmici Lige prvaka Celtic - Milan, kada je navijač domaće ekipe utrčao u teren i rukom zakačio golmana Milana Didu.

Incident je bio minimalan, ali je Dida, koji je prvo potrčao za navijačem, nakon nekoliko koraka pao kao pokošen i iznijet je sa terena na nosilima. Celtic sada mora da čeka odluku UEFA o težini kazne.

Direktor za komunikacije u evropskoj kući nogometa William Gaillard rekao je da se još čekaju izvještaji delegata i sudija, koji će biti u UEFA u petak.

Predsjednik Celtica Brian Quinn je rekao da UEFA mora da u obzir uzme Ddidinu glumu prije nego donese odluku.

"Nisam video incident zbog velikog slavlja koje je uslijedilo, ali sam ga video na televiziji. Ne opravdavam potez navijača, koji je sramotan i apsolutno zabranjen, ali kontakt sa golmanom je bio apsolutno minimalan", rekao je Quinn.

Potpredsjednik Milana Adriano Galliani je rekao da klub neće uložiti protest, a trener Ancelotti da nema razloga za promjenu rezultata.

"Tu odluku smo zajednički donijeli predsjednik Berlusconi i ja", rekao je Galliani.

Mnogo teži incident, u kojem je također učestvovao golman Dida, desio se na meču Intera i Milana 2005. godine. Tada su navijači Intera pogodili Brazilca bakljom zbog čega je utakmica odmah prekinuta, a Inter kažnjen sa četiri utakmice bez publike i novačanom kaznom od skoro 200.000 eura.