|

UEFA otvorila proces kandidiranja za Euro 2020. godine

UEFA otvorila proces kandidiranja za Euro 2020. godine
0
T
Totalsport
21.3.2012. u 16:30
2
komentara
0

dijeljenja
UEFA otvorila proces kandidiranja za Euro 2020. godine
U srijedu je Evropska nogometna federacija (UEFA) objavila da je otpočela proces primanja kandidatura za organizaciju Evropskog prvenstva 2020. godine.
Upite za moguće ponude iz UEFA-e su poslali na sve 53 svoje članice, a zainteresirirani kandidati imaju dvomjesečni rok za preliminarne prijave.

U UEFA-i očekuju uglavnom suorganizatorske ponude s obzirom da su dvije zemlje zajednički organizirale posljednja dva od triju takmičenja, a isto će ovog ljeta učiniti Poljska i Ukrajina.

Nakon Francuske, koja će za četiri godine prva organizirati turnir s 24 učesnika u završnici, isti će slučaj vrijediti i za 2020. godinu.

"Turnir će trajati mjesec dana i odigrat će se ukupno 51 utakmica. To znači da nam trebaju domaćini s minimalno devet raspoloživih stadiona", izjavio je u srijedu u Istanbulu UEFA-in glavni sekretar Gianni Infantino.

Jedna od kandidatkinja za organizaciju je Turska, koja je izgubila borbu s Francuskom za domaćinstvo 2016. godine, te se također bori za Olimpijske igre istog ljeta.

UEFA će domaćina ili domaćine odrediti krajem 2013. ili 2014. godine.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...