Nogomet
1

UEFA: Oštro upozorenje Srbiji pred utakmicu sa Hrvatskom

Anadolija
Evropska fudbalska unija (UEFA) poslala je upozorenje Fudbalskom savezu Srbije da će rigorozno kazniti i najmanji incident na tribinama na utakmici sa reprezentacijom Hrvatske.

Inače, posljednjih godina ove dvije reprezentacije su zbog velikog broja incidenata na međusobnim utakmicama dobijale velike sankcije.

Međutim, ovaj put UEFA je poručila da će kazniti i najmanji incident na utakmici sa Hrvatskom koja se igra 6. septembra na stadionu Marakana u Beogradu.

Prema pravilima EUFA-e, naredna kazna za bilo koju od ove dvije reprezentacije u slučaju nereda navijača mogla bi biti suspenzija na tri godine, kako za seniorsku tako i za sve mlađe reprezentacije.

Inače, UEFA je oštro kaznila Srbije zbog incidenata u Đenovi, kada su utakmicu između Italije i Srbije prekinuli navijači Srbije. Ta utakmica registrovana je službenim rezultatom 3:0, Fudbalski savez Srbije je tada kažnjen sa 120.000 eura, a reprezentacija jednom utakmicom igranja bez prisustva publike.

Isto tako, zbog incidenata u Kruševcu, na utakmici mladih reprezentacija Srbije i Engleske, kada je Srbiji izrečena kazna od 80.000 eura i dvije utakmice igranja bez navijača. Zbog nasilničkog ponašanja, četverica igrača Srbije su dobili vremenske suspenzije, dok su na dvije godine iz fudbala odstranjeni pomoćni treneri reprezentacije Srbije.