Nogomet
0

UEFA odobrila stadione u Poljskoj i Ukrajini

SRNA
Foto: AP
Foto: AP
Evropska fudbalska organizacija (UEFA) potvrdila je večeras da će svih osam predloženih stadiona u Poljskoj i Ukrajini biti domaćini utakmica Evropskog prvenstva 2012. godine, uprkos sumnjama da objekti neće biti spremni za takmičenje.

"Smatramo da je Ukrajina potpuno spremna da obavi taj posao. Zato je izvršna komisija odlučila da podijeli završnicu takmičenja podjednako na gradove u Poljskoj i Ukrajini. Nećemo mijenjati ništa od originalnog plana", rekao je predsjednik UEFA-e Michel Platini na konferenciji za novinare.

Ukrajina je bila izložena riziku da izgubi dozvolu za pojedine stadione, jer gradnja samih sportskih objekata, puteva, hotela i aerodoroma mnogo kasni.

 Izvršna komisije UEFA danas je potvrdila da će se utakmice igrati na svih osam predloženih staidona - u Varšavi, Vroclavu, Gdanjsku i Poznanju u Poljskoj, te u Kijevu, Donjecku, Harkovu i Ljvovu u Ukrajini.

 U Kijevu će se igrati finale Evropskog prvenstva, a u Varšavi prva utakmica ovog takmičenja.

UEFA je ranije negodovala zbog sporog izvođenja radova u Ukrajini, a Platini se žalio na "velike infrastrukturne probleme". On je u maju prošle godine dao Donjecku, Ljvovu i Harkovu rok od šest mjeseci da pokažu značajan napredak.

 Zvaničnici evropske kuće fudbala čak su bili najavili mogućnost da Poljska sama organizuje kompletno takmičenje, ukoliko tempo gradnje objekata u Ukrajini ne bude zadovoljavajući.