|

UEFA objavila listu potencijalnih ekipa u baražu Lige nacija: S kim bi sada igrali Zmajevi?

UEFA objavila listu potencijalnih ekipa u baražu Lige nacija: S kim bi sada igrali Zmajevi?
66
K. H.
11.9.2019. u 13:45
67
komentara
66

dijeljenja
UEFA objavila listu potencijalnih ekipa u baražu Lige nacija: S kim bi sada igrali Zmajevi? Nogometna reprezentacija BiH (Foto: E. M./Klix.ba)
Krovna kuća evropskog nogometa (UEFA) objavila je listu mogućih učesnika baraža Lige nacija prema trenutnoj situaciji na tabelama u grupama.
Ono što je svakako najinteresantnije jeste da su mogući protivnici BiH Austrija, Vels i selekcija Bugarske, Izraela ili Mađarske.

U razigravanju Lige A, barem prema trenutnom stanju na tabeli, učestvovali bi Švicarska, Holandija, Island i selekcija Bugarske, Izraela ili Mađarske.

Što se tiče baraža za Ligu C, tu bi mogući učesnici bili Škotska, Norveška, Srbija i selekcija Bugarske, Izraela ili Mađarske, dok bi iz Lige D razigravali Gruzija, Sjeverna Makedonija, Kosovo i Bjelorusija.

Selekcije Bugarske, Izraela i Mađarske bile bi raspoređene između A, B i C lige, a samo razigravanje za Evropsko prvenstvo odigrat će se u martu 2020. godine. S obzirom na to da su bili pobjednici grupe, Zmajevi bi igrali domaći meč u polufinalu Lige nacija, a finalni meč bio bi odlučen žrijebom.

Ipak, selekcije koje se trenutno mogu pročitati kao potencijalni protivnici znatno se mogu promijeniti do kraja kvalifikacija, shodno rezultatima u preostalim utakmicama, a također i naš tim još uvijek ima šanse da zvanično kroz baraž izbori direktan plasman na Euro 2020.
Prijavi grešku


Komentari (67)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...