Zakazan sastanak
6

UEFA o sudbini evropskog nogometa usljed koronavirusa odlučuje tek za pet dana

K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Krovna kuća evropskog nogometa (UEFA) zakazala je sastanak za 17. mart nakon kojeg će biti poznata sudbina ovog sporta na Starom kontinentu.

UEFA je usljed rapidnog širenja koronavirusa prinuđena napraviti veliki sastanak sa svim evropskim nogometnim savezima, Asocijacijom evropskih klubova i s predstavnicima FIFA-inog sindikata profesionalnih nogometaša kako bi zajedno donijeli odluku kako reagovati na novonastalu situaciju.

Podsjećamo, ubrzano širenje koronavirusa u Evropi utjecalo je na mnoge sportske događaje, pa tako i nogomet, zbog čega su brojne utakmice i prvenstva odgođene, a također se i veliki broj mečeva igrao pred praznim tribinama.

Kako igranje nogometa bez navijača nije prihvatljiva odluka, odlučeno je da će svi pomenuti akteri 17. marta održati videokonferenciju na kojoj će odlučiti o sudbini nogometa u Evropi, a nije poznato kakve mjere će koristiti u narednih pet dana s obzirom na to da je svakako zakazan veliki broj mečeva.

Rasprava će uključiti sudbinu domaćih i evropskih takmičenja, kao i Evropskog prvenstva 2020. godine.

Zbog koronavirusa prekinuta je italijanska Serija A španska La Liga, utakmice se u Bundesligi i Ligue 1 se igraju pred praznim tribinama, NBA liga je prekinuta, kao i brojne druge sportske manifestacije širom svijeta.