Nogomet
5

UEFA: Nema nesporazuma između Ronalda i Platinija

FENA
Evropska nogometna federacija (UEFA) pojasnila je u ponedjeljak da nema nikakvih nesporazuma između Cristiana Ronalda i Michela Platinija, u jeku kontroverzi zbog toga što se nisu rukovali nakon finalne utakmice Svjetskog klupskog prvenstva.

Uočeno je da je Portugalac ignorirao predsjednika UEFA-e nakon subotnjeg susreta između Real Madrida i San Lorenza, koji je završen rezultatom 2:0 za španski kluba, ali je Pedro Pinto tvrdi da Realov napadač nije namjerno ignorirao Platinija, prenosi Eurosport.

"Nije bilo nikakve svađe. Cristiano Ronaldo već je pozdravio Platinija prije nego što će primiti Srebrenu loptu. Kada se vratio na teren da primi svoju medalju s ostatkom tima, Michel Platini je razgovarao s Carlom Ancelotijem i Ronaldo je produžio ne pozdravljajući ga", izjavio je on za novine "Diario de Noticias".

"S naše strane, garantiram da nije bilo nikakve kontroverze u tom slučaju. Razgovarao sam s Platinijem i samo mi je rekao da je tužan što ljudi misle da on ne voli Cristiana", kazao je.

Mediji su prvobitno Ronaldovo odbijanje da se rukuje povezivali s ranijom izjavama Francuza, u kojima je sugerirao da bi FIFA-inu Zlatnu loptu za 2014. trebao dobiti Nijemac.