Nogomet
0

UEFA kaznila Manchester City i PSG?

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
Prema zasada nepotvrđenim informacijama Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je 20-ak klubova koji su prekršili Financijski Fair Play (FFP).

Među tih 20-ak klubova se nalaze i dva evropska velikana koja financiraju katarski šeici - Manchester City i PSG. Vijest su prijevremeno objavili francuski i engleski mediji, a službena potvrda tih, zasada još uvijek nagađanja, bit će objavljena početkom iduće sedmice.

Britanski The Telegraph tvrdi da će UEFA kazniti Manchester City smanjivanjem kvote igrača koje smije prijaviti za Ligu prvaka u narednoj sezoni (inače je dozvoljeno 25), te će mu navodno staviti neke restrikcije u ljetnom prijelaznom roku.

Francuski L'Equipe pak tvrdi da će UEFA narediti PSG-u da mora smanjiti primanja svojim igračima, da ne smije dovoditi igrače skuplje od visine transfera koju postavi (UEFA) i da mora uravnotežiti prihode i rashode u naredne dvije godine.

Naravno, oba kluba očekuju i financijske kazne.

Podsjetimo, nedavno je UEFA-in predsjednik Michel Platini odbacio mogućnost izbacivanja klubova iz Lige prvaka, ali je nagovijestio rigorozne kazne za prekršitelje FFP-a. Dali su dva spomenuta izvora pogodila što čeka njihove klubove ili će kazne biti još i teže, saznat će se početkom idućeg tjedna.