Nogomet
0

UEFA kaznila Drogbu i Bosingwu za Ligu prvaka

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Europska nogometna federacija (UEFA) u srijedu je saopćila dugo očekivane kazne, nakon incidenta na uzvratnoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka između Chelseaja i Barcelone (1-1).

Dobro su poznate, još uvijek, scene sa Stamford Bridgea, gdje se igrači Chelseaja nisu mogli pomiriti sa ispadanjem iz Lige prvaka, ali i prihvatiti loše suđenje Norvežanina Toma Øvrebøa, koji ih je zakinuo za nekoliko jedanaesteraca.

Najžešći na travnjaku je bio reprezentativac Obale Slonovače Didiera Drogbe, koji je neprimjereno vrijeđao Norvežanina, ali se divljački ponio i prema kamermanu koji je snimao zbivanja na sredini londonskog terena. Zbog svega toga je UEFA odlučila kazniti Drogbu s četiri utakmice neigranja u narednom ciklusu Lige prvaka.

Drugi kažnjeni je portugalski nogometaš Jose Bosingwa, koji je dobio tri utakmice kazne (također u skupini), no obojica se nalaze na dvogodišnjoj, u neku ruku, uvjetnoj kazni. Naime, UEFA je obećala daleko rigoroznije kazne ako se u tom razdoblju spomenuta dva nogometaša budu isticala bilo kakvim ekscesnim ponašanjem.

Inače, oba igrača imaju tri dana za uložiti žalbu na određenu kaznu.