Evropska takmičenja
0

UEFA isplatila milion eura bh. klubovima

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Prema informacijama iz Nogometnog saveza BiH, UEFA je na njihov račun uplatila 960.000 eura na ime učešća klubova u Evropskim takmičenjima.

Kako je navedeno, UEFA je izdala uputstvo prema kojem će Savez u toku petka prebaciti sredstva klubovima nakon što se umanje uplaćeni iznosi za dugovanja koje klubovi imaju prema Savezu.

U evropskim takmičenjima ove sezone našu zemlju predstavljali su Zrinjski iz Mostara koji je igrao sa slovačkim Slovanom ,u okviru kvalifikacija za Ligu prvaka, od kojeg je izbačen ukupnim rezultatom 4:1.

Više uspjeha imali su predstavnici BiH u drugom evropskom takmičenju, Evropa ligi u kojoj su nastupili FK Sarajevo, NK Široki Brijeg i FK Slavija.

Slavija je postigla veliki uspjeh senzacionalnom eliminacijom danskog Aalborga rezultatom 3:1, nakon čega je zaustavljena od ekipe Košica.

Široki Brijeg odigrao je dvije dobre utakmice protiv austrijskog Šturma, ali nisu imali dovoljno sreće za prolaz dalje.

U Evropskoj ligi, najdalje je stigla ekipa Sarajeva koja je stigla na domak grupne faze takmičenja. Nakon briljantnih utakmica i izbacivanja Spartaka iz Trnave i švedskog Helsinborga, Sarajevo je zaustavljeno od strane rumunskog Cluja, korak pred grupnom fazom takmičenja.