Nogomet
1

UEFA: Borussiji i Liverpoolu prijeti kazna zbog navijača

Anadolija
Foto: EPA
Foto: EPA
Evropska fudbalska federacija (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv Borussije Dortmund i Liverpoola zbog ponašanja njihovih navijača tokom prve utakmice četvrtfinala Lige Evrope u četvrtak uvečer.

Ogled na Westfalen je završen bez pobjednika rezultatom 1:1. Domaćin utakmice Borussia je optužen zbog toga što su navijači blokirali stepenice, dok se Liverpool suočava s kaznom zbog bakljade koju su njegovi navijači priredili na „Westfalen“ stadionu.

"Slučajem će se baviti UEFA-ini kontrolori, etičke sudije i disciplinsko tijelo 19. maja, dan nakon što bude odigrano finale Lige Evrope u Baselu", saopšteno je iz krovne evropske fudbalske organizacije.

Liverpool se već suočio sa disciplinskim postupkom zbog neprimjerenog skandiranja, bakljade, ubacivanja predmeta u teren i više opštih nemira na tribinama tokom revanš utakmice osmine finala Lige Evrope protiv velikog rivala Manchester Uniteda.

I klub s "Old Trafforda" je optužen za nekoliko prestupa među kojima su ubacivanje predmeta i blokiranje stepeništa na tribinama. UEFA još uvijek istražuje tvrdnje o uvrjedljivim pjesmama o tragedijama Hilsboroughu i Minhenu tokom ogleda Liverpoola i Manchester Uniteda.