{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


UEFA bi mogla kazniti i Italiju zbog utakmice u Genovi

T
13.10.2010. u 18:41
0
27
UEFA bi mogla kazniti i Italiju zbog utakmice u Genovi
0
UEFA bi mogla kazniti i Italiju zbog utakmice u Genovi
Foto: Reuters
Tokom cijele srijede evropska sportska javnost bruji o nemilim događajima s kvalifikacijske utakmice za odlazak na Evropsko prvenstvo 2012. godine između Italije i Srbije.
Tačnije, utakmice skoro da nije niti bilo, odigralo se šest minuta, a krivci što se nije normalno igralo su bili srpski huligani koji su i prije, te za vrijeme ogleda, haračili talijanskim gradom, a potom preuzeli i kontrolu događaja na Luigi Ferraris stadionu.

Nagađa se kakva će biti kazna Međunarodne nogometne federacije (UEFA-e) spram srpske reprezentacije i tamošnjeg saveza. Gotovo je sigurno da će taj ogled izgubiti s 3-0 za "zelenim stolom", ali će ostatak kazne vjerojatno biti još drastičniji. Disciplinska komisija UEFA-e skuplja trenutno sve relevantne dokaze s utakmice, te će odluku vjerojatno donijeti 28. oktobra, na prvom idućem zasjedanju.

No, iz UEFA-e su dali naslutiti da bi u svemu mogla biti kažnjena i Italija kao domaćin utakmice.

"Ako se ispostavi da Italija kao domaćin nije obavila sve obveze pri organiziranju utakmice onda i ona mora snositi dio odgovornosti. Imat ćemo sve dokaze i postupit ćemo prema pravilnicima", rečeno je iz UEFA-e, na što su u Italijanskom nogometnom savezu odgovorili:

"To bi bio apsurd".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Selektor Zmajeva treba biti
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: