Nogomet
0

UEFA: Bez odluke o proširenju sa 16 na 24 ekipe

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Europski nogometni savez (UEFA) ipak je odgodio odluku o proširenju formata završnog turnira Europskog nogometnog prvenstva sa sadašnjih 16 na 24 reprezentacije, zaključak je 32. kongresa UEFE koji je danas završio u Zagrebu.

Predsjednik UEFE Michel Platini kazao je na konferenciji za novinare u Zagrebu kako je odluka o proširenju iznimno važna, te da će konačna odluka biti donesena tek kada se obave dodatne konzultacije sa nacionalnim savezima.

"Odluka o proširenju je čisto političko pitanje i pitanje političkog interesa nacionalnih saveza i zemalja koji u tome vide priliku da budu na završnom turniru. Moramo razmotriti sve mogućnosti i opcije i to je naš stav sa ovog kongresa. Dakle, postoji opcije da ostane 16 reprezentacija, postoji opcija da se završni turnir održi sa 24 momčadi, a pojavila se i kompromisna opcija sa 20 ekipa. Budite uvjereni da će naša komisija, koju vodi dopredsjednik Thompson uskoro razmotriti sve prednosti i mane svakoga sustava. Što se mene tiče, ja sam igrao Europsko prvenstvo kada je završni turnir bio sa svega osam momčadi, a ja sam tada bio najbolji strijelac", kazao je na kraju Platini.