{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Udruženje Robijaši 1988: Na Jugu smo zbog ljubavi prema Čeliku

S
19.3.2012. u 22:25
0
16
Udruženje Robijaši 1988: Na Jugu smo zbog ljubavi prema Čeliku
0
Udruženje Robijaši 1988: Na Jugu smo zbog ljubavi prema Čeliku
Bilino polje (Foto: ZEDA)
Nakon nemilih događaja koji su se dogodili na utakmici 16. kola Premijer Lige BiH između NK Čelik i FK Velež, odigranom prošle subote na Bilinom Polju, te u vezi sukoba navijača sa policijom na južnoj tribini stadiona, Udruženje Robijaši 1988 iz Zenice izdalo je saopštenje za javnost.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Danas je u prostorijama NK Čelik održan sastanak na kojem su prisustvovali predstavnici Robijaša, policije i NK Čelik, a sve u cilju prevazilaženja krize na relaciji navijači-policija. Zadovoljstvo nam je saopštiti da je napokon postignut dogovor na obostrano zadovoljstvo. Moramo istaknuti kako su predstavnici policije i NK Čelik bili sasvim korektni, a mi Robijaši smo istrajali u svojoj jedinoj namjeri, da navijačka tribina na Jugu do daljnjeg bude bez prisustva policije, nego samo uz prisustvo pripadnika zaštitarske agencije. Naravno, policijske snage će biti prisutne na utakmici ali će djelovati samo u slučaju napravljenog prekršaja", navodi se u saopćenju i dodaje:

"Svaki sukob sa pripadnicima zaštitarske agencije bit će ujedno i povod za djelovanje policije. S tim u vezi bit će odštampani leci na kojima će pisati što je sve ustvari zabranjeno na utakmicama i koje su kazne za načinjeni prekršaj, te će isti biti podijeljeni svim navijačima jer mnogi ne poznaju Zakon. Svjedoci smo da nas pojedini mediji žele prikazati kao huligane, te stoga ovaj dogovor dobiva još više na vrijednosti i snazi. Mi, Robijaši smo na Jugu iz jednog jedinog razloga, a to je ljubav prema svome klubu, a ne izazivanje nereda i sukoba i to ćemo svima dokazati. Robijaši su navijačka skupina koja nije niti politički, a niti nacionalno orijentirana, mi samo volimo svoj klub te tako nastojimo i funkcionirati".

Iz Udruženja su sve prave navijače i zaljubljenike u NK Čelik pozvali da u subotu u što većem broju dođu na Jug, da zajedno navijaju i pomognu klubu da ostvari prvu pobjedu ovog proljeća te nastavi niz utakmica bez poraza. "Mi ćemo dokazati da je Jug naš i da želimo samo bodriti svoj klub. Isto tako želimo predložiti Komitetu za normalizaciju da se pozabave i sa drugim navijačkim skupinama, jer nacionalistička obilježja i nacionalističko navijanje u Mostaru samo pokazuje da svoj posao ne rade kako treba te da imaju simpatije prema određenim klubovima iz naše države. Isto se odnosi i na pojedine medije, prvenstveno mislimo da Državnu i Federalnu televiziju, budite ono što i piše da jeste", zaključeno je u saopštenju Udruženja Robijaši 1988.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: