Nakon dvije godine uspješnog rada
403

Udruženje navijača Barcelone u BiH klub i zvanično priznao

Klix.ba
Na posljednjem sastanku Uprave FC Barcelona, koji je održan početkom ove sedmice, katalonski klub odobrio je 20 novih udruženja u svijetu. Među njima je Penya Barcelonista Dragones, udruženje iz Bosne i Hercegovine.

Udruženje navijača Barcelone u BiH postoji duže od dvije godine i u tom periodu radili su na registraciji kluba kod nadležnih organa u našoj zemlji, ali i u Španiji. Kako su nam kazali u Udruženju, cijeli proces se odužio zbog neusklađenosti zakona kada je riječ o Udruženjima u BiH i Kataloniji. Ipak, nakon dvije godine, Uprava katalonskog kluba odlučila je dati "zeleno svjetlo" bh. navijačkom udruženju.

"U narednom periodu održat ćemo nekoliko sastanaka na kojima ćemo napraviti detaljniji plan i program rada. Osim okupljanja navijača, Udruženje će napokon biti u mogućnosti organizirati odlazak na neku od utakmica katalonskog tima. Nadamo se kako će to biti u augustu kada Barcelona i Real Madrid igraju dvije utakmice Superkupa", kazali su osnivači Udruženja za portal Klix.ba.

Udruženje će dobijati besplatne karte za utakmice, imati velike popuste prilikom kupovine nekih od zvaničnih rekvizita Barcelone te zvanično predstavljati Blaugranu u BiH.

Osim u BiH, u regiji postoji zvanično udruženje navijača Barcelone u Makedoniji i Sloveniji. Na ovaj način, još jedan evropski velikan dobio je svoje predstavništvo u našoj zemlji, nakon što su to prethodno uradili Arsenal, Bayern i Juventus.