Problem za problemom
0

Udinese tužio Portsmouth Međunarodnom sportskom sudu

Totalsport
Nakon što je u srijedu engleski 35-godišnji nogometaš Sol Campbell tužio svoj bivši klub Portsmouth zbog neisplaćenih dugovanja, samo dan kasnije se sa tužbom protiv kluba s Fratton Parka oglasio i član talijanske Serije A Udinese.

Talijanski prvoligaš tvrdi da mu je Portsmouth dužan više od 3 miliona eura za transfer ganskog veznog igrača Sulleyja Muntarija, koji je 2007. godine potpisao za ''mornare'' uz odštetu od oko 8 miliona eura. Portsmouth je godinu dana kasnije prodao Muntarija Interu za otrpilike 14 miliona funti.

Udinese je ovaj slučaj predao na rješavanje Sportskog sudu (CAS) sa sjedištem u Lausannei, koji se nije očitovao o roku u kojem će riješiti ovaj slučaj.

Ova je tužba stigla vrlo brzo nakon one koju je podnio povratnik u tim Arsenala Sol Campbell. Na mjestu centralnog stopera engleski je 35-godišnji nogometaš u Portsmouthu igrao od 2006. do 2009. godine, a klub mu je, tvrdi, ostao dužan 1.7 miliona eura bonusa i novca zarađenog eksploatiranjem prava na njegovo ime.

Portsmouth se nalazi u velikim financijskim i sportskim teškoćama. Klubu zbog nagomilanih dugova prijeti stečaj, a timu preseljenje u niži rang takmičenja, budući da na tabeli u Premiershipu zauzima posljednje mjesto sa samo 14 bodova u 20 odigranih utakmica.