{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Učenici četiri bh. osnovne škole učesnici projekta Euroschools 2008.

F
30.5.2008. u 17:28
0
0
Učenici četiri bh. osnovne škole učesnici projekta Euroschools 2008.
0
Učenici četiri bh. osnovne škole učesnici projekta Euroschools  2008.
Foto Arhiv
Švicarska akademija za razvoj paralelno sa evropskim prvenstvom u nogometu, koje se održava u Švicarskoj i Austriji, realizira projekat Euroschools 2008., u koji su uključene osnovne škole iz 53 zemlje članice UEFA-e.
Iz Bosne i Hercegovine u prijekat su uključeni učenici četiri osnovne škole: Druga osnovna škola iz Mostara, Osnovna škola “Pale” sa Pala, Osnovna škola Katoličkog školskog centra iz Sarajeva i Osnovna škola “9. maj” iz Pazarića, saopćeno je danas Ambasade Švicarske u BiH.

Učenici ovih škola, koji će gostovati u Kantonu Bern, imat će zadatak da budu ambasadori svoje zemlje u Švicarskoj. Osim toga takmičit će se u nogometnom Kupu Euroschools 2008 koji se održava u osam gradova u isto vrijeme kada i EURO. Ekipe čine djevojčice i dječaci uzrasta od 12 do 15 godina.

Ambasada Švicarske u BiH, koja pokriva sve troškove putovanja i nastupa tima iz BiH, prepoznala je projekt Euroschools kao izvanrednu priliku za uspostavljanje suradnje i prijateljstva između osnovnih škola iz Švicarske i BiH.

Tim iz BiH kreće za Švicarsku u nedjelju. Mladi nogometaši i nogometašice iz BiH bit će jedini gosti Kupa Euroschools 2008 koji će predstavljati čitavu državu, dok će sve ostale ekipe predstavljaju regije, kantone, pokrajine.

BiH tim pored nastupa na utakmicama, učestvovat će i u brojnim drugim aktivnostima - muzičkim i plesniom radionicama, nastupima školskih sekcija, te izložbama školskih timova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jesu li opravdane smjene trenera FK Sarajevo i FK Željezničar?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: