Alberto Aquilani
0

"Ubrzo ću znati gdje ću nastaviti karijeru"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Alberto Aquilani, 26-godišnji nogometaš torinskog Juventusa, kaže da je trenutno okupiran samo što boljim završetkom sezone u svom klubu, a ne razmišljanjem o budućnosti.

Aquilani igra ovu sezonu u Juventusu na posudbi iz Liverpoola. U zadnje vrijeme se špekulira da bi se sljedeće sezone mogao vratiti u "redse", budući da je Juve odbio platiti 16 miliona eura odštete za otkup njegovog ugovora, kojeg ima sa slavnim engleskim klubom.

Aquilani igra u dobroj formi, za koju je nagrađen i ponovnim pozivom za talijansku reprezentaciju. Nedavno je igrao protiv Slovenije i Ukrajine.

"U zadnje vrijeme stvarno igram dobro. No, individualne predstave bilo kojeg igrača zasjenjene su s klupskim rezultatima", izjavio je vezni igrač.

Budući da je izjavu dao za službenu web-stranicu svog kluba, vjerovatno iz pristojnosti nije želio reći "lošim rezultatima". Juventus je tek sedmi na tabeli sa 48 bodova.

No, u zadnja dva kola je uknjižio dvije pobjede. Ovu posljednju, 2-0 na Olimpicu protiv Rome, za kojom sada zaostaje samo dva boda. Šesto mjesto vodi u Evropu sljedeće sezone.

"Tim sazrijeva i igra bolje u zadnje vrijeme. Što se mene tiče, vjerujem da će mi moja budućnost ubrzo biti poznata. O tome još ne razmišljam. Trenutno mi je jedini cilj dati sve od sebe do kraja sezone u Juventusu i završiti sezonu na što bolji način. Juventus mi je pružio šansu i zahvaljujući tome sam ponovno dobio priliku obući dres reprezentacije", zaključio je Aquilani.