Savladana Krupa
482

Ubiparip sjajnim golom vratio Željezničar na lidersku poziciju Premijer lige BiH

Piše: N. K.
(Foto: N. G./Klix.ba)
Nogometaši Željezničara pobijedili su na Grbavici u okviru 1. kola Lige za prvaka ekipu Krupe rezultatom 1:0.

Plavi su već na otvaranju utakmice imali veliku šansu kada je Hajdarević ukrao loptu, uposlio Vranješa, ali njegov udarac sjajno odbranio Kutić.

U prvom poluvremenu igralo se najviše na sredini terena, a dvije dobre prilike viđene su tek pred odlazak na odmor.

Prvo je Marjanović prošao Kjosevskog i šutirao, ali je Mehremić izbio s gol-linije, a uzvratio mu je Zakarić s druge strane odličnim i za malo nepreciznim šutem.

Krupa je početkom drugog poluvremena mogla povesti preko Fajića, koji je iskoristio grešku Željine odbrane, ali je Kjosevski spasio domaće.

Krenuo je potom Željezničar žestoko po vodstvo. Pola sata prije kraja meča Ubiparip je iz blizine loptu poslao pored gola, ali se ubrzo iskupio.

Zakarić je u 64. minuti sjajno centrirao iz kornera, Ubiparip je uhvatio loptu volejom i zakucao je u mrežu Kutića za veliko slavlje domaćih navijača.

Najbolju priliku za promjenu rezultata do kraja meča propustio je Vranješ kojem je sjajno odbranio Kutić pa je ostalo minimalnih 1:0.

Željezničar se sa 17 pobjedom u sezoni vratio na lidersku poziciju Premijer lige BiH i sada ima dva boda više od drugoplasiranog Zrinjskog. Krupa je na petom mjestu.

Tabela: