Povratak u mračne dane
26

Ubijen 50-godišnjak u navijačkom sukobu na utakmici u Engleskoj

D. P.
Johnson je bio među 15 navijača koji su sudjelovali u tučnjavi (Foto: Twitter)
Johnson je bio među 15 navijača koji su sudjelovali u tučnjavi (Foto: Twitter)
Navijač Blackpoola Tony Johnson ubijen je nakon tučnjave koja se dogodila poslije utakmice njegovog kluba protiv Burnleya proteklog vikenda.

Englezi su gotovo potpuno iskorijenili navijačke tučnjave na ulici, ali je incident proteklog vikenda podsjetio na mračne dane engleskog nogometa.

Ispred jednog puba blizu stadiona Blackpoola dogodio se navijački sukob u kojem je učestvovalo ukupno 15 pristalica Blackpoola i Burnleya koji su došli bodriti svoj tim u duelu engleskog Championshipa.

Danas je potvrđena velika tragedija. Tony Johnson (50) preminuo je nakon što je zadobio teške povrede glave u tučnjavi u subotu. Prevezen je u bolnicu, a preminuo je jutros od posljedica zadobijenih u tučnjavi.

Vikend je proveo na aparatima za održavanje života, potvrdio je njegov klub u saopćenju za javnost u kojem je objavljena tragična vijest. Nakon tučnjave uhapšen je jedan 30-godišnji muškarac zbog sumnje u ranjavanje.

"Blackpool FC je duboko šokiran i tužan kada je saznao vijest da je navijač Tony Johnson tragično izgubio život ranije jutros. Klub će otvoriti knjigu žalosti od 15 sati dajući priliku navijačima da odaju počast Tonyju", navodi se u saopćenju kluba.

Policija Lancashirea pokrenula je istragu zajedno s klubovima Blackpool i Burnley kako bi utvrdili šta se tačno dogodilo.