{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U21 reprezentacija BiH se okupila u Zenici i počela pripreme za meč protiv Azerbejdžana

13.11.2018. u 16:23
6
3
U21 reprezentacija BiH se okupila u Zenici i počela pripreme za meč protiv Azerbejdžana
6
U21 reprezentacija BiH se okupila u Zenici i počela pripreme za meč protiv Azerbejdžana
Foto: NS BiH
U21 reprezentativci Bosne i Hercegovine okupili su se danas u Trening centru NS BiH u Zenici i počeli pripreme za prijateljski meč sa Azerbejdžanom.
Od pozvanih igrača Vedran Vrhovac ima problema sa povredom i on vjerovatno neće biti spreman za predstojeću utakmicu, dok Jusuf Gazibegović opravdano kasni i on će se večeras priključiti ekipi. Ostali igrači su spremni i odradili su današnji trening.

Selektor Vinko Marinović se uoči treninga obratio predstavnicima medija.

"Okupili smo se sa novom generacijom igrača i pred nama je dobra prijateljska utakmica gdje ćemo moći da vidimo koje su njihove mogućnosti. Sigurno je da ćemo pratiti i druge kandidate za U21 selekciju koji nisu na ovom spisku jer imamo i dovoljno vremena do marta i prvih kvalifikacionih utakmica. Uglavnom, bitno je da smo krenuli sa pripremama za novi kvalifikacioni ciklus", rekao je Marinović i dodao:

"Olakšavajuća okolnost je što smo u prethodnim kvalifikacijama imali mlađih igrača na koje ćemo moći i sada da računamo. To će olakšati i novim momcima da se bolje uklope i upoznaju sa našim načinom rada, a vidjet ćemo i kako će oni odgovoriti zahtjevima u U21 selekciji", rekao je selektor.

Defanzivac Besim Šerbečić smatra da ova generacija igrača ima kvalitet.

"Ostaje žal što u prošlim kvalifikacijama nismo ostvarili plasman na Euro, jer smo igrali veoma dobro. Nažalost, nedostajalo nam je i malo sreće. Međutim, sada je tu nova generacija igrača koja ima kvalitet i nadam se da možemo napraviti iskorak. Mnogo toga će zavisiti i od žrijeba jer u prošlim kvalifikacijama smo imali zaista zahtjevnu grupu. Volio bih kad bismo sada izvukli i malo lakše protivnike", poručio je Šerbečić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: