Plemići već kuju planove
23

U Zrinjski stiže golman kojeg je nekad hvalila legenda Bayerna, a ove je sezone ispao iz lige

S. G.
Screenshot
Screenshot
Sezona u Premijer ligi BiH je završena, a klubovi se već sada bave igračkom križaljkom za narednu sezonu. Jedan od njih je i bh. prvak Zrinjski u čije bi redove mogao doći doskorašnji golman Šibenika Lovre Rogić.

Ekipa Šibenika ispala je iz 1. HNL, a Rogić je tokom čitave sezone bio neizostavna jedinica na golu ove ekipe.

Prema informacijama iz hrvatskih medija za Rogića su se spominjale ponude iz Poljske i Italije, ali sada se pojavila informacija da će postati novi čuvar mreže Plemića.

Zrinjski je navodno zainteresovan i za usluge Tea Maroševića, nogometaša TSC 1860 Munchena, no za sada je sve na nivou špekulacija.

Ovaj 27-godišnji golman je prije Šibenika branio za njemačke niželigaše Kelkheim i Kalbach gdje ga je skautirao legendarni igrač Bayerna Mario Basler.

"Gledao ga je i slavni Mario Basler. On je tada bio sportski direktor Lokomotive Leipzig, imao je samo riječi hvale za Lovru. Ali, znate kako je, nije sve tako idealno kako se čini, trebalo je to malo i pogurati, malo sreće. Ko zna kako bi se sve to rasplelo. A i Rijeka se interesirala. Ali, neka njega u Šibeniku, daj Bože zdravlja i neka brani", rekao je te prilike njegov otac Mladen.

Trener aktuelnih prvaka BiH Krunoslav Rendulić od golmana trenutno na raspolaganju ima Topića, Soldu i Marića koji je bio njegov prvi izbor u pohodu na duplu krunu.