Radni sastanak
0

U Zenici olimpijski bazen očekuju za dvije godine, kolege iz Sarajeva spremne pružiti podršku

H. H.
Sastanak čelnika Olimpijskog bazena Otoka i JP za sportske objekte i terene d.o.o. Zenica
Sastanak čelnika Olimpijskog bazena Otoka i JP za sportske objekte i terene d.o.o. Zenica
Uprava Olimpijskog bazena Otoka ugostila je delegaciju predvođenu direktorom JP za sportske objekte i terene d.o.o. Zenica, Nedimom Talićem, a između ostalih, delegaciju su činili savjetnik gradonačelnika Grada Zenice, Mirsad Heleg te predstavnici Nadzornog organa radova.
Naime, u augustu prošle godine u Zenici je potpisan Ugovor o izvođenju radova na izgradnji I faze objekta zatvorenog olimpijskog bazena sa pratećim sadržajima.

"To je bio povod radne posjete zeničke delegacije Javnom preduzeću Olimpijski bazen Otoka, kako bismo im prenijeli naša iskustva i tehničke vještine u vođenju ovog objekta. Zeničke kolege zanimali su svi detalji, od tehničkih uputa, savjeta, preko materijala i opreme korištene prilikom izgradnje i održavanja Olimpijskog bazena Otoka, pa sve do načina organizacije trenažnih i takmičarskih procesa te rekreativnih posjeta koje smo omogućili za sve naše sugrađane", saopćili su iz Olimpijskog bazena Otoka.

Lokacija na kojoj je predviđena izgradnja objekta zatvorenog bazena u Zenici u sklopu je postojećeg kompleksa otvorenih bazena. Inače, budžet planiran za I fazu građevinskih radova na izgradnji objekta iznosi 10.502.214,75 KM, a rok za izgradnju I faze je 12 mjeseci od potpisivanja Ugovora.

Po okvirnim procjenama, kolege su mišljenja da bi ovaj objekat trebao zasjati u punom sjaju za otprilike dvije godine. Prve dvije faze odnose se na izgradnju novog objekta, dok će treća faza biti rekonstrukcija postojećih otvorenih bazena u vodeni park.

Uprava Olimpijskog bazena Otoka za kraj je poželjela kolegama iz Zenice mnogo sreće i uspjeha u procesu izgradnje, otvaranja i rada olimpijskog bazena, istakavši da će im rado biti na raspolaganju za svaki vid podrške, po potrebi.