Nogomet
0

U Željezničaru optimisti uoči početka sezone

FENA
Susretom protiv Slobode u subotu u Sarajevu nogometaši Željezničara otvorit će novu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

U predstojećoj sezoni "plavi" sa Grbavice nastupit će u potpuno izmijenjenom sastavu u odnosu na prethodni period jer je Željezničar u prijelaznom roku napustilo nekoliko prvotimaca, a na Grbavicu je stiglo devet novih igrača.

"Imali smo idealne uvjete za pripreme i u novu sezonu ulazimo s velikim očekivanjima. Doveli smo kvalitetna pojačanja koja će, uz naše dosadašnje prvotimce, moći vratiti Željezničar na mjesto koje mu pripada. Neki igrači došli su kasno na pripreme što bi moglo predstavljati problem u prvih par kola. No, imamo dovoljno nogometaša na raspolaganju te se nadam da ćemo pobjedom otvoriti sezonu. Sloboda nas je eliminirala prošle sezone u Kupu i veliki nam je dužnik", rekao je trener Željezničara Simo Krunić, koji je dodao da protiv Tuzlaka najvjerovatnije neće nastupiti povrijeđeni Rovčanin i Šešlija, dok za Borića još nije stigao certifikat.

Kada je u pitanju status Dialibe direktor Željezničara Samir Ahmetbegović je kazao da je stigla ponuda od jednog zapadnoevropskog kluba, kojem nije želio otkriti ime.

"Očekujemo još jednu ponudu zbog čega vam ne mogu sada reći koji klub je zainteresiran za njegove usluge. Vjerujem da će sve biti poznato za nekoliko dana", kazao je Ahmetbegović.

Dialiba će u subotu biti u konkurenciji za meč protiv Slobode.

Susret prvog kola Premijer lige BiH između Željezničara i Slobode bit će odigran na stadionu Grbavica u 17.30 sati. Sudit će Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva.