Odobreno 4,7 miliona KM
98

U Željezničaru oduševljeni zbog projekta juga, sipaju hvalospjeve na račun vlasti

E. B.
Foto: FK Željezničar
Foto: FK Željezničar
Nakon što je jučer Vlada Kantona Sarajevo usvojila projekat izgradnje južne tribine na stadionu Grbavica u vrijednosti od 4,7 miliona KM oglasio se i Fudbalski klub Željezničar.

Ministar kulture i sporta u Vladi KS Kenan Magoda je poručio da će kantonalna vlada u saradnji sa Općinom Novo Sarajevo uskoro pokrenuti sve procedure kako bi radovi krenuli u što bržem roku.

Iz FK Željezničar su se danas oglasili, a u saopćenju su obasuli komplimentima političare koji su trenutno na vlasti u Kantonu Sarajevo, te poručili kako su nakon Olimpijskih igara 1984. konačno dočekali da političari ulažu u sport.

"FK Željezničar pozdravlja odluku Vlade Kantona Sarajevo da obezbijedi sufinansiranje izgradnje južne tribine stadiona Grbavica. Četrdeset godina od olimpijskog poleta i podrške izgradnji sjeverne tribine, konačno smo dočekali novu generaciju lokalnih lidera sa snažnim osjećajem za važnost ulaganja u sportsku infrastrukturu kao neophodnog preduslova za razvoj vrhunskog sporta u Sarajevu. Veliko hvala i pohvale ministru Kenanu Magodi, Vladi Kantona Sarajevo i Općini Novo Sarajevo na viziji, hrabrosti i istrajnosti da se krene u procese koji će, sigurni smo, podići nivo kvaliteta klupskog, ali i reprezentativnog sporta u Bosni i Hercegovini.

FK Željezničar će pružiti maksimalnu podršku u procesu priprema i gradnje kako bi naš dom uskoro zablistao novim sjajem na ponos navijača i šire zajednice! Mi smo Željini, Željo je naš!", poručili su iz kluba s Grbavice.