{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U vrijeme dok je nosio dres Zrinjskog Mamić je Modriću plaćao 500 maraka mjesečno

29.9.2015. u 22:29
60
57
U vrijeme dok je nosio dres Zrinjskog Mamić je Modriću plaćao 500 maraka mjesečno
60
U vrijeme dok je nosio dres Zrinjskog Mamić je Modriću plaćao 500 maraka mjesečno
Luka Modrić iz vremena kada je nosio dres Zrinjskog
Fudbaler Reala iz Madrida Luka Modrić u svom iskazu hrvatskom USKOK-u opisao je način na koji je prije jedanaest godina potpisao ugovor sa zagrebačkim Dinamom.
Modrić je tom prilikom govorio i o posudbi u mostarski Zrinjski, kao i o članstvu u menadžerskoj agenciji Mamić Sport Agency u vlasništvu Zdravka Mamića.

“Zajedno sa roditeljima, s obzirom na to da sam bio maloljetan, potpisao sam ugovor s navedenom agencijom na temelju kojeg se ona brinula o meni. Mjesečno sam dobijao 500 njemačkih maraka od te agencije koja mi je nabavljala i sportsku opremu, plaćala mi smještaj u stanovima, s tim da sam u pravilu imao cimera sa sobom. Sa navršenih 18 godina agencija mi je kupila automobil Golf pet”, rekao je Modrić.

Kada je Zdravko Mamić ušao u Dinamo, agenciju je formalno prepustio Nickyju Vuksanu i Damiru Joziću, koji su Modrića zastupali u kasnijem transferu u Tottenham. Luka je istovremeno sa Zdravkom Mamićem potpisao građanski ugovor, kakav su potpisivali i drugi igrači, naveo je zagrebački Jutarnji list.

Modrić je potvrdio da ustvari nije ni znao šta u ugovoru piše jer mu ga Mamić nije dao, kao ni niz drugih dokumenata koje je na njegovo traženje u vrijeme igranja u Dinamu potpisivao.

“U više navrata Zdravko Mamić bi mi došao i rekao da nešto potpišem, a ja nisam posebno ni pogledao o čemu se radi. Budući da sam sa njim imao veliki odnos povjerenja, nisam se posebno ni interesovao o čemu se radi”, dodao je Modrić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: