Nogomet
13

U Tuzli počeo Memorijalni malonogometni turnir "Srđan Aleksić"

Piše: A. K.
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba (Foto: D. Z./Klix.ba)
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
U SKPC Mejdan u Tuzli danas je počeo drugi Memorijalni malonogometni turnir "Srđan Aleksić".

Ova dvodnevna sportska manifestacija održava se u znak sjećanja na trebinjskog heroja, koji je u jeku ratnih dešavanja 1993. godine, izgubio život braneći svog sugrađanina Bošnjaka.

Na takmičenju učestvuje sedam muških ekipa uzrasta 2003. i 2004. godište, kao i tri ženske uzrasta 2000. godište i mlađe.

Ekipe su podijeljene u dvije grupe. Pobjednici grupa će se sastati u finalu, dok će drugoplasirani igrati utakmicu za treće mjesto.

Također, predviđena je i jedna revijalna utakmica tuzlanskih veterana.

Organizator turnira je Udruženje građana "Radničke sportske igre Tuzla", koji kroz lik i djelo Srđana Aleksića pokušavaju povezati sport i humanost na ovim prostorima.

Srđanov otac Rade Aleksić ove godine zbog narušenog zdravlja nije mogao prisustvovati otvaranju turnira.

Shodno pomenutom, prisutni su imali priliku poslušati njegovu audio poruku.

"Žao mi je što ne mogu prisustvovati otvaranju turnira, ali mi je drago što je ovaj put data prednost mladosti iz svih dijelova bivše Jugoslavije. Također, drago mi je da žive i nadam se da će kroz sport uspjeti popraviti ono što smo mi stari pokvarili u proteklim godinama", kazao je, između ostalog, u svojoj audio poruci Rade Aleksić.

Memorijalni malonogometni turnir "Srđan Aleksić" otvorenim je proglasio gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

U svom govoru on je ukazao na značaj ove sportske manifestacije, ali i svim gostima poželio ugodan boravak u ovom gradu.