Rat s navijačima
26

U Tuzli osvanuli plakati protiv Slobodinog predsjednika Senada Mujkanovića

Piše: N. K.
Foto: D. Z./Klix.ba
Foto: D. Z./Klix.ba
U Tuzli su osvanuli plakati protiv prvog Slobodinog predsjednika Senada Mujkanovića koji se već neko vrijeme nalazi na udaru najvatrenijih navijača Fukara.

Nezadovoljstvo Slobodinih navijača doseglo je vrhunac nakon saopštenja tuzlanskog kluba u kojem su se ogradili od Fukara zbog neprimjerene parole upućene Amaru Osimu na utakmici protiv Željezničara.

"Klub osjeća potrebu da se ogradi od poruke na transparentu koji su pojedini navijači, smješteni na sjevernoj tribini stadiona Tušanj, podigli u jednom trenutku utakmice. Smatramo da takvim parolama nije mjesto na sportskim terenima, jer su u najmanju ruku neprimjerene, uvredljive i za svaku osudu. Ovim putem klub, svjestan sportskih uspjeha Amara Osima i velikih dostignuća i veličine Ivice Osima kao čovjeka, želi jasno da se ogradi od nepremjerene parole na transparentu pojedinih navijača na sjevernoj tribini stadiona Tušanj. Smatramo da je FK Željezničar sportski prijatelj te da trener ovog kluba, ali i bilo kojeg drugog kluba, ne zaslužuje doček s porukom kakva je sinoć viđena na stadionu Tušanj", stajalo je u saopštenju.

Foto: D. Z./Klix.ba
Foto: D. Z./Klix.ba

Nije dugo trebalo da stigne odgovor Fukara.

"Mujkanović je novim saopštenjem nastavio interni rat s najvjernijim navijačima koji su tu bili davno prije njega i ostat će nakon njegovog boravka na čelu kluba. 'Gospodin' predsjednik se putem spomenutog saopštenja ogradio od uvreda upućenih 'sportskim prijateljima' iz glavnog grada. Navijačka skupina koja podupire naše 'sportske prijatelje' redovno vrijeđa Tuzlu i Fukare, neovisno o mjestu odigravanja susreta Slobode i Željezničara. Ti isti 'sportski prijatelji' s Amarom Osimom na klupi su odigrali herojski u Trebinju, toliko su bili dobri da ih je pobijedio Leotar. Tim porazom naših 'sportskih prijatelja' iz Sarajeva koji su te godine bili šampioni države. Sloboda je ispala iz lige. Ti navijači od kojih se ograđuju Senad i pobočnici su u dvije godine druge lige obišli Bosnu i Hercegovinu uzduž i poprijeko. Isti ti navijači nisu dopustili Azmiru Husiću da od Slobode napravi privatnu prćiju, pa neće ni tebi, Senade. Zapamti, ko uđe u rat s navijačima, iz njega izlazi poražen", poručili su.

Fotografije s prekriženim likom Mujkanovića, koje su osvanule na ulicama Tuzle, su jasna poruka Fukara koje traže da predsjednik napusti Tušanj.