Premiership
0

U Tottenhamu nema ko dati gol iz penala

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Jedino je Robbie Keane ove sezone uspio pogoditi jedanaesterac od nogometaša Tottenhama. Od ukupno šest udaraca s bijele točke, Tottenham je ove sezone u svim natjecanjima realizirao samo dva.

Keane, sada na posudbi u Celticu, zabio je u pobjedama nad Burnleyjem (5-0) u Premiershipu i Peterboroughom u FA Cupu (4-0), da bi ga sam jednom promašio u pobjedi protiv Evertona (2-0) u Liga kupu.

Jermain Defoe promašio je svoj šesti od deset penala koje je izveo u karijeri u domaćem remiju (2-2) protiv Leeds Uniteda u četvrtom kolu FA Cupa, a prethodno nije s bijele tačke zabio gol ni Evertonovom golmanu Timu Howardu u premierligaškom dvoboju na Goodisonu (2-2).

Konačno, vezni igrač Tom Huddlestone promašio je novi, četvrti penal ove sezone u Tottenhamovu gostujućem nedjeljnom remiju (1-1) kod Boltona u dvoboju osmine finala FA Cupa.

"Tom to na treninzima radi drukčije. Šuta precizno svom snagom. Sada se odlučio plasirati loptu. Kad je god jedanaesterac odbranjen, zasluge ipak najviše moraju ići golmanu, u ovom slučaju Jussiju Jääskeläinenu", izjavio je pomoćni trener Tottenhama Joe Jordan.

"Ipak, ove sezone doista nemamo sreće s penalima. Zapravo, šutamo ih grozno i to direktno utječe na naše rezultate. Mislim, stoga, da ih moramo početi vježbati na treninzima", dodao je.

Da Defoe i Huddlestone nisu promašili ukupno tri jedanaesterca, Tottenham bi uspješno apsolvirao dvije utakmice FA Cupa bez njihovih ponavljanja, time i dodatnog iscrpljivanja igrača, te bi na premierligaškoj tabeli imao dva boda više. S njima bi bili na četvrtom mjestu tabele, ovako su šesti.