Kup BiH
5

U taboru FK Sarajevo optimisti pred uzvratni susret polufinala protiv Mladosti

Klix.ba
(Foto: FK Sarajevo)
Fudbaleri Sarajeva gostovat će sutra od 16:30 sati ekipi Mladosti u Doboju kod Kaknja u sklopu uzvratne utakmice polufinala Kupa BiH. Prvi susret na Koševu završen je bez pobjednika (1:1).

"Nadam se da ćemo proći u finale. Mislim da, ako ponovimo igru iz derbija rezultat neće doći u pitanje, ali moramo to dokazati i na terenu. Moramo jednostavno dati 100 posto od sebe na utakmici i mislim da ćemo slaviti prolazak u finale", rekao je Amer Bekić, prvotimac Sarajeva.

"Vrlo važna utakmica za nas. Mi ne da mislimo da možemo, već da moramo pokušati sve da prođemo u finale i da ostvarimo prolazak u finale. Kada smo došli u stručni štab to je bio jedan od naših prioriteta, da dođemo do kraja u kupu. Evo nas, blizu smo, imamo rezultat 1:1 iz prve utakmice, koji nas tjera da moramo dati gol. Smatram da posjedujemo kvalitet, volju i želju i uz pomoć naših navijača, koji će sigurno doći u Doboj kod Kaknja smatram da možemo ostvariti dobar rezultat koji nam odgovara i proći u finale", istakao je Zijad Švrakić, pomoćni trener ekipe.

"Zdravstveni bilten ekipe nakon derbija sa Željezničarom je povoljan izuzev Edina Rustemovića i nekih manjih povreda. Kod Rustemovića, on je napustio igru u 15 minuti obzirom da je kod njega došlo do distenzije medijalnog kolateralnog ligamenta. Već smo uradili potrebnu dijagnostiku, potvrdili naš preliminarni izvještaj i on je već počeo sa terapijom. Ostale povrede se uglavnom odnose na umor i udarce", dodao je Ismar Hadžibajrić, fizioterapeut FK Sarajevo.