Prati životnu priču
27

U subotu premijera biografskog filma o Francescu Tottiju

T. T.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Film o inspirativnom bivšem kapitenu AS Roma, ispričan u prvom licu, prikazuje priču sportaša i čovjeka koji je proveo 24 godine u dresu Vučice i otišao u penziju.

Svjetska premijera biografskog filma “Moje ime je Francesco Totti” bit će na filmskom festivalu u Rimu (Rome Film Festival).

Francesko Totti će prisustvovati prikazivanju filma i održati radionicu na festivalu te govoriti o filmovima koje voli. Film je režirao Alex Infascelli, poznat po dokumentarnom filmu "S Is For Stanley" i trileru "Almost Blue" koji mu je donijeo nagradu David Di Donatello, prenosi Deadline.

Totti je za nacionalni tim Italije igrao čak 58 puta te je s Azzurrima 2006. godine osvojio Svjetsko prvenstvo, a sa nogometnim klubom AS Roma 2001. godine osvojio je titulu Serije A.

Na vrh ljestvice najboljih strijelaca italijanske lige dospio je sa 250 postignutih pogodaka.

“Moje ime je Francesco Totti” govori o noći prije njegovog oproštaja od nogometa, a Totti prati priču svog života kao da ga gleda na ekranu zajedno sa publikom.

Smjenjuju se slike, emocije, ključni momenti njegove karijere i prizori iz njegovog privatnog života te sjećanja koje nikad prije nije podijelio.