Nogomet
0

U subotu počinje "Liga 10" Perzijsko-bosanskog koledža

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
"Perzijsko-bosanski koledž sa internatom" će, u školskoj 2015/16. godini, u okviru svojih odgojno-obrazovnih aktivnosti, organizirati malonogometnu ligu za učenike osnovnih škola pod nazivom "Liga 10".

Cilj ove predivne malonogometne priče je uspostavljanje još bolje saradnje sa javnim ustanovama iz lokalne zajednice, pružanje novih i drugačijih mogućnosti omladini, pokretanje kvalitetnih projekata za djecu, i sa djecom, a sve ciljem suzbijanja maloljetničke delikvencije te afirmiranja i promoviranja zdravih životnih stilova.

"Liga 10" je malonogometna liga za učenike sedmih, osmih i devetih razreda osnovnih škola, koja će se po prvi put odigrati u školskoj 2015/16. godini, u kojoj će učestvovati osam osnovnih škola, sa 120 učesnika.

"Liga 10" počinje 17. 10. 2015. godine, a završava se utakmicama posljednjeg kola 21. 5. 2016. godine, kada je predviđena i ceremonija dodjela nagrada. "Liga 10" se igra u dvokružnom sistemu, tj. bit će odigrano četrnaest kola. Utakmice "Lige 10" igrat će se subotom, prema unaprijed utvrđenom kalendaru takmičenja, a u sam tok "Lige 10", rezultate i strijelce, bit će uključeni i mediji – što će ovom projektu dati još veću draž.

Pravo prijave za prvu sezonu, u školskoj 2015/16. godini, imaju samo osnovne škole koje dobiju Pozivno pismo, a prijavljuju se na predviđenom Prijavnom obrascu, do popune predviđenih mjesta. Za učešće u "Ligi 10" osnovne škole ne plaćaju kotizaciju, a imaju obezbijeđen prijevoz kao i sok i sendvič za igrače.

Najbolje ekipe, kao i predstavnike ekipa, očekuju vrijedne nagrade, dok dvije posljednjeplasirane ekipe ispadaju iz "Lige 10", tj. nemaju pravo nastupa u narednoj sezoni, a pravo nastupa stječu dvije ekipe iz drugih osnovnih škola koje pošalju aplikaciju.